Kuvia syksyn kerhoilloista

Posted on ti 06 joulukuu 2016 in kerhoilta

Syksyn mittaan Hacklabilla on puuhattu monenlaista.

Ensimmäisten pakkasten myötä oli tarpeen lisäeristää varauloskäynnin luukkua, sitä kun ei saa kokonaan kiinni antennijohtojen vuoksi. Onneksi pala Finnfoamia kulkee näppärästi vaikka polkupyörällä:

Kävimme myös Suomen käsityön museon Late Nights -tapahtumassa esittelemässä hacklabia. Paikalla olikin runsaasti vaihto-opiskelijoita jotka olivat erittäin kiinnostuneita laitteista, vaikkeivat ehkä suoraan olleetkaan hacklabin tyypillistä kohdekuntaa. Tällä tavalla ainakin levitetään tietoa hacklab-toiminnan olemassaolosta, jos nyt mitään jäsenryntäystä ei olekaan odotettavissa. Kuvassa Osmo esittelee 3D-tulostettua kappaletta, yleisö on rajattu yksityisyyssyistä pois:

Mio rakensi puutavarasta ja parista kalustepyörästä liikuteltavan telineen mittajohdoille:

Eetu vaihtamassa näytön virtalähdekortin kondensaattoreita:

Joni asentaa näytönohjainta jämäosista koottuun PC:hen. Pieniä mahtumisongelmia oli epästandardista kotelosta johtuen oli havaittavissa ja niitä ratkottiin rautasahalla.

Henrikin tulostinprojekti on loppusuoralla - ehkä jo kohta päästään kokeilemaan ensimmäisiä tulosteita?

Marraskuun tuiskuista huolimatta Vili, Miika ja Joel saivat radiolinkin antennit asennettua katolle. Yhteys Laajavuoren torniin toimii jo, mutta radioamatöörien tilalla sekä internet-linkin puolella tarvitaan vielä asennustöitä.

Sandrolla on käynnissä mielenkiintoinen CNC-jyrsinprojekti. Raiteiksi on tulossa 50x50 mm teräsputkea ja kelkat on rakennettu itse skeittilaudan pyöristä. Suhteellisen yksinkertaisesta rakenteesta huolimatta ainakin kelkkojen tukevuus on jo hyvin lupaavalla tasolla.

Ja loppukevennyksenä, Eetu oli saanut käsiinsä aidot Valtion Rautateiden virtuaalitodellisuuslasit. Näillä sopii sitten katsella maisemia jos juna sattuu jämähtämään asemalle; liikkuvaan junaan ei välttämättä youtube vieläkään kanna.