Logouudistus, yhteisömiitti, sauna ja oviautomaatio

Tässä kokoelma asioita, kutsutaanpa tätä vaikka helmikuun kuukausitiedotteeksi.

Ovet

Isännöitsijältä saatiin lupa tehdä muutoksia Hacklabin ovien ohjausjärjestelmään, joten ne toimivat nykyisin seuraavasti:

  • Varaportaaaseen ja sen puolella olevaan varastohuoneeseen pääsee nyt kulkemaan kellon ympäri. Aiemmin varastohuoneeseen ei päässyt lainkaan klo 22 jälkeen.
  • O-talon rapun kautta pääsee sisään kellon ympäri.
  • Avainkortilla pääsee sisään klo 22 jälkeen edelleen ainoastaan O-rapun kautta eikä päätyovesta. JYY halunnee rajata asukkaiden kulkua vararapussa öisin.
Ovien aukiolokaavio

Aiemmin varastohuoneen lukkiutuminen haittasi tavaroiden paikoilleenvientiä kerhoillan lopuksi. Nyt ei ole mitään tekosyytä olla viemättä tavaroita oikeille paikoilleen. Olkaa siistejä ja koittakaa pitää käytävän kulkureitit puhtaina!

Valot

Pajan valot toimivat nykyään automaatilla. Valot sammuvat automaattisesti kun tilassa ei ole havaittu liikettä kahteen minuuttiin. Poikkeuksena kuitenkin, jos työpajassa on sähköt kytkettynä työkoneisiin, niin valot ovat aina päällä.

Pajan yhteydessä olevan laatikkovaraston valot sammuvat, kun ovi on kiinni. Jos ette usko, katsokaa avaimenreiästä! 🙂

Kerhotilan valaistuksessa ei muutoksia.

LogouudistusHacklabin uusi logo

JYY on luvannut meille valomainoksen O-talon päätyyn. Se on jäänyt odottamaan sitä, että saisimme hiukan vaalennettua meidän logon värejä, koska nykyiset värit toimivat aika huonosti niin painettuna kuin mustallakin pohjalla. Siispä on syntynyt tällainen ehdotelma.

Yhteisömiitissä sitten voidaan keskustella logosta lisää. Jos haluat tehdä oman ehdotuksesi ja käyttää tätä logoa pohjana, tässä alkuperäinen SVG-tiedostosto.

Yhteisömiitti

Seuraava yhteisömiitti järjestetään tiistaina 18.2. klo 18–19. Aihe tarkentuu lähempänä, mutta käymme ainakin läpi tilaan marraskuun jälkeen tehdyt muutokset ja uuden logon hyväksyminen.

Sauna

Sauna joka lauantain kerhoillan päätteeksi klo 21! Tervetuloa. Omat pyyhkeet mukaan!

Apua tarvitaan!

Ovien ohjaus on liitetty myös MODBUS-väylään, eli tulevaisuudessa avainjäsenillä on mahdollista avata ovet ilman avainkorttia. Meiltä puuttuu kuitenkin ohjaussofta. Automaation kanssa keskustellaan UNIX domain socketilla johon lähetetään yksinkertaisia JSON-RPC-pyyntöjä. Eli aika perus backend-juttuja. Lisäksi jäsenrekisteristä saadaan tuotua päivittäin päivittyvä listaus avainjäsenistä, joihin voidaan liittää esim. Telegram- ja Matrix-käyttäjätunnus. Tai jokin muu tunistautumismekanismi.

Rauta kaipaa koodia. Siispä koodaa meille softa. 🙂 Tarkemmat speksit saa nimimerkiltä Zouppen.

Sähköisin terveisin,
Hallitus

Jätä kommentti