Vuosikokous tulossa 16.6. klo 18?

Kutsu vuosikokoukseen on tulossa jäsenistölle sääntöjen mukaan viikkoa ennen kokousta, mutta alustavaa päivää on jo suunniteltu, vaikka ei päätetty. Siispä seuraa hallituslähteisiin nojaava tietovuoto:

Vuosikokous oltaisiin järjestämässä tiistaina 16.6. klo 18.00 alkaen kerhotilassa. Kokouksen jälkeen kerhoilta jatkuu normaalisti. Asialistalla tulisi olemaan normaalit sääntömääräiset asiat ja sen lisäksi sääntömuutosesitys, että siirryttäisiin kahden vuosikokouksen käytäntöön.

Sääntömuutoksesta puhuttiinkin viime tiistain yhteisömiitissä ja asiaan liittyen oli myönteistä hyrinää. Käytännössä sääntömuutoksen hyväksyminen tarkoittaisi, että kokouksessa valittava uusi hallitus toimisi tämän vuoden loppuun saakka ja syksyllä valittaisiin uusi hallitus vuodelle 2021. Tämän jälkeen edettäisiin normaalisti siten, että hallitustehtävä olisi kalenterivuoden mittainen. Muutos helpottaisi esimerkiksi tili- ja vastuuvapauden myöntämistä, mutta myös helpottaisi toiminnan suunnittelua, kun toimintasuunnitelma ja budjetti ovat voimassa selkeästi yhden tilikauden ajan.

Kokouksessa siis valitaan uudet hallituksen jäsenet. Kannattaa jo pohtia, olisiko kiinnostusta. Hallituksessa on pääsääntöisesti varsin leppoisaa, koska kuulumme siihen suomalaisten yhdistysten harvalukuiseen joukkoon, jossa ei ole sisäisiä riitoja. 🙂 Ja hallituksessa pääsee vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan ja rahankäyttöön tarkemmin kuin ehkä muuten rivijäsenenä tulisi perehdyttyä.

Nähdään vuosikokouksessa!

Jätä kommentti