Ryhmäkeskustelun säännöt

Hacklab Jyväskylä ry:n hallitus on kokouksessaan 19.9.2020 päättänyt uudet säännöt yhdistyksen ryhmäkeskustelukanavalle viime kuukausina ilmi tulleiden ongelmien johdosta. Säännöt korvaavat aiemman epävirallisen moderointiohjeistuksen.

Säännöistä on haluttu tehdä selkeät ja yksinkertaiset. Tarkoituksena on vähentää häiriökäyttäytymistä, mutta silti mahdollistaa keskustelu harrastuksesta laaja-alaisesti. Kanavalla saa siis jatkossakin keskustella muustakin kuin tiukasti yhdistykseen liittyvistä asioista.

Mikäli säännöt vaativat tarkentamista tai muuttamista, siitä voi keskustella esimerkiksi tulevissa yhteisömiiteissä.

Säännöt

Ryhmäkeskustelu on tarkoitettu harrastukseen liittyvien asioiden käsittelyyn. Keskustelun ei tarvitse olla tiukasti yhdistykseen liittyvää. Kunnioita muita ihmisiä ja keskustellessasi. Kiellettyä ovat erityisesti:

  • Uhkaava käytös ja vihapuhe
  • Poliittinen yllytys eli agitaatio
  • Roskapostittaminen ja mainonta

Hacklabin ryhmäkeskustelua moderoi hallituksen nimeämät henkilöt. Yksittäisistä moderointipäätöksistä ei voi valittaa.

PS. Nämä säännöt saattavat muuttua ajan saatossa tämän blogin julkaisemisen jälkeen, joten tarkistathan ajantasaiset ryhmäkeskustelun säännöt.

Posted in Kerhoillat.

Vastaa