Jos haluat tunnuksen Hacklab Jyväskylän kotipalvelimelta jkl.hacklab.fi matrix.hacklab.fi, se tapahtuu pyytämällä niitä Zouppenilta. Jossakin vaiheessa tämä kaikki automatisoidaan. Ajantasaisin ohje löytyy täältä!

Kiinnostavia kanavia ovat esimerkiksi:

Voit tietysti luoda myös itse uusia kanavia ja kutsua sinne kavereitasi!

IRC-ohje

Pärjäät pitkälle Matrixissa tietämättä, mikä IRC on, mutta kannattaa hyödyntää IRC:n kanavatarjonta, koska miltei kaikki yleisimpien IRC-verkkojen kanavat ovat saatavilla saumattomasti myös Matrixista. Täytyy vaan tietää kanavan Matrix-nimi. Se onnistuu Matrixin wikin taulukon Bridged-IRC-networks perusteella.

Etsi taulukosta IRC-verkon nimi ja korvaat sarakkeessa “Room alias format” sanan channame kanavan nimellä. Huom! voit liittyä vain #-alkuisille kanaville, joten IRCNetin !-alkuisille kanaville liittyminen ei toistaiseksi onnistu.

Monesti helpompaa on kuitenkin se, että joku kanavalla oleva kutsuu sinut kanavalle, jolloin saat kutsun suoraan Matrix-sovellukseesi.

Freenodeen rekisteröityminen:

Freenoden käyttö onnistuu rekisteröitymättäkin suoraan Matrixilla, mutta osa kanavista käyttää modea +r, jolloin kanaville liittyminen ilman rekisteröitymistä ei onnistu.

 1. Keksi tai generoi itsellesi salasana, jota käytät Freenodessa. Käytä uutta salasanaa, koska se tallennetaan Matrix-palvelimelle!
 2. Aloita keskustelu käyttäjän @appservice-irc:matrix.org kanssa ja kirjoita sille:
  !nick nimimerkkisi
 3. Jos nimimerkkisi on varattu, siitä avautuu uusi keskustelu NickServ-käyttäjän kanssa. Keksi siinä tapauksessa uusi nimimerkki ja komenna !nick uudestaan kunnes se kelpaa sekä appservicelle että NickServille. Taustalla tässä siis se, että IRC-nimimerkki voi olla vapaa, mutta se on rekisteröity. Halutaan siis valita IRC-nimimerkki joka on vapaa rekisteröitäväksi.
 4. Aloita keskustelu käyttäjän #freenode_NickServ:matrix.org kanssa ja kirjoita sille:
  REGISTER salasana sähköpostiosoitteesi
 5. Sähköpostiisi saapuu viesti, jossa pyydetään kirjoittamaan rivi. Kopioi siitä pelkästään teksti alkaen kohdasta VERIFY ja copypasteta se NickServin keskusteluikkunaan. Älä kopioi alussa olevaa /msg NickServ -tekstiä. 
 6. Botin pitäisi vastata että käyttäjätunnus on rekisteröity
 7. Palaa keskusteluun käyttäjän appservice-irc kanssa ja kirjoita sille komento:
  !storepass salasana
 8. Botin pitäisi vastata “Successfully stored ….”
 9. Palaa keskusteluun käyttäjän NickServ kanssa ja kirjoita sille:
  IDENTIFY salasana

Tarkemmat, IRC-keskeiset ohjeet https://freenode.net/kb/answer/registration

Jätä kommentti