Kerhoilta 17.10: Tekemisen täyteinen tiistai

Aiemmat kävijäennätykset taisivat rikkoutua tänä tiistaina kerhoillassa: paikalla oli yhtäaikaisesti enimmillään 16 henkilöä, ja vierailijoita yhteensä varmaan enemmänkin. Koska tekijöitä oli paljon, labralla nähtiinkin jos jonkinlaista tekemistä. Labralaiset jakautuivat sen verran tasaisesti kahteen eri huoneeseen, että ainakaan minusta ei tuntunut erityisen ahtaalta. Keväisestä uudelleenjärjestelystä taisi siis olla hyötyä.

Makitan jyrsin paikallaan.

Petteri ja Sandron CNC-jyrsinprojektiin saapui itse jyrsin, jolle Petteri teki kiinnikkeen puukappaleesta. Jyrsin on nyt asennettu paikalleen, ja seuraavassa kerhoillassa sillä varmaan päästään jo tekemään ensimmäinen koejyrsintä.

Moni puuhasteli myös tietotekniikan parissa. Jyrama ja rsl virittelivät Raspberry Pi:ta pyörittämään seinälle pystysuuntaan ripustettua näyttöä. Xorgin konffaamisessa oli omat hassuutensa, mutta siinä pyörii nyt jo graafinen käyttöliittymä Arch Linux ARMin päällä. Miika ja Joel ahkeroivat parannuksia labran verkkoon konffaamalla ja asentamalla käytöstä poistetun Ciscon labran runkokytkimeksi. Joni ja Valtteri säätivät PC-raudan parissa. Valtterilla oli myös mukana vanha MacBook, jossa on kadehdittavan paljon portteja verrattuna nykyisiin.

Elektroniikkapuuhaakin riitti: Mio korjasi mm. vanhan reitittimen ja Jarno ehosti näyttöä. Allekirjoittanut testaili tasapainorobotille suunniteltua uutta piirilevyä, joka viime viikolla saapui vihdoin postissa. Sainpa kirjoitettua projektista jonkinmoisen loginkin.

Lisäksi kerhoillassa Eetu valmisti sitsiproppeja. Myöhemmin nähtiin myös Pepe-patukan hakkerointia, josta ei valitettavasti ole kuvamateriaalia. Kaiken tämän tekemisen keskellä Milla onnistui keskittymään Calculus-kurssin laskuharjoitusten ratkomiseen.

Differentiaalilaskentaa, piirtämistä, konffaamista…
Labranäytön prototyyppi ja karmeat kaapeloinnit.
LCD-näytön sisuskalujen kasaamista.
Joskus kannettavissa tietokoneissa oli myös CD-asemia.

Jätä kommentti