Hacklabin kerhotoiminta on keskeytetty

Suomen hallitus esittää valmiustilan käyttöönottoa ja se tulisi astumaan voimaan keskiviikosta 18.3. alkaen 13.4. saakka. On muun muassa päätetty seuraavaa (lisätietoja Valtioneuvoston sivuilta):

Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

sekä

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Koska Hacklab Jyväskylä on yksityinen toimija, tarkkaan ottaen voisimme halutessamme jatkaa vain jäsenille suunnattua toimintaa normaalisti. Haluamme kuitenkin kunnioittaa valmiuslain henkeä ja keskeyttää kerhotoiminnan. Hacklab Jyväskylä ry:n hallitus kokoontui maanantaina 16.3. ja päätti seuraavaa:

  • Kaikki kerhoillat perutaan valmiustilan päättymiseen saakka. Seuraava kerhoilta järjestetään tiistaina 14.4, ellei toisin päätetä.
  • Mikäli sinun tarvitsee noutaa tavaroitasi kerhotilasta, asiasta voi sopia hallituksen tai jonkun avainjäsenen kanssa.
  • Avainjäsenet voivat käyttää kerhotilaa normaalisti oman harkintansa mukaan.
  • Kerhotilassa tulee ottaa huomioon, että pinnoilla ja työkaluissa voi olla taudinaiheuttajia. Pese siis kätesi vähintään saapuessasi ja lähtiessäsi.
  • Tarpeetonta ajanviettoa kerhotilassa tulee välttää, jotta ne ihmiset, jotka tarvitsevat tilaa ja sen työvälineitä, voisivat käyttää sitä mahdollisimman turvallisesti.

Meitä kovasti harmittaa se, että hyvin varustellun kerhotilamme käyttöä joudutaan rajoittamaan. Toisaalta vuokrat ja muut kulut juoksevat, vaikka toimintaa ei ole. Kompensaationa tästä lupaamme järjestää poikkeusolojen päätyttyä jotakin kivaa, kuten jo pitkään toivotut lanit, joissa ilmaista kolaa!

Muistutamme vielä, että kaikki sähköiset palvelumme jatkuvat normaalisti, eli vaikkapa keskusteluryhmämme, Mumble-kanavamme ja blogimme ovat käytettävissänne. Puuhataan siis yhdessä kaikkea kivaa näin etänä!

Pysykää terveinä!

Jätä kommentti